4292 km Gaza Challenge – update

In Mariakerke beweegt er wat… letterlijk. Samen wandelen we ettelijke kilometers ten voordele van de jongeren in Gaza, Palestina. Mensen van overal aangewaaid… Zo werd een koppel uit Hasselt gespot die de info over de Gaza Challenge verkreeg via Palestina Solidariteit. Ook onze vormelingen en hun ouders hielpen mee de kilometerteller de hoogte injagen. Hun wandelzoektocht was 7,5 km lang. Samen stapten ze 810 km doorheen Mariakerke. De teller is ondertussen opgelopen tot wat je hiernaast ziet staan.

In de kerk van O.-L.-Vrouw Koningin wandel je letterlijk doorheen 60 jaar geschiedenis van Broederlijk Delen. Je ontdekt er hoe het 60 jaar geleden allemaal begon in Congo tot waar BD ook vandaag nog voor staat. Delen en herverdelen zijn het antwoord van BD op het vastgelopen sociale en economisch systeem. We verliezen er niet door, we verrijken ons als mens en als samenleving.

In dit infopunt kom je te weten waarom boerenorganisatie COPMIKWI, partner van Broederlijk Delen in Congo, plaatselijke groepen samenbrengt om op experimentele velden aan de slag te gaan met groenbemesters. Gronden afbranden om ze vruchtbaar te maken leert hen immers dat dit voorouderlijk gebruik een gevaar voor de mensen én voor de biodiversiteit inhoudt.

Je deelt er, samen met anderen,  je dromen voor een wereld waar iedereen mee is. Hang je kaartje op aan de draad. Dank om je droom te delen!

GEZOCHT: sponsors voor de 4292 km Gaza Challenge

We begrijpen dat niet iedereen het ziet zitten – of niet meer in de mogelijkheid is – om zoveel te stappen, maar het initiatief wel genegen is en een (financieel) steentje wil bijdragen. Hoe kunnen wij jullie inschakelen voor onze 4292 km Gaza Challenge?

Wel, als sponsor kan je een stapper of jogger steunen voor de kilometers die hij of zij wandelt of loopt à 1 € per kilometer. Als sponsor bepaal je zelf het aantal kilometer dat je wil sponsoren en dus ook het bedrag. Je maakt je intentie om te sponsoren bekend door te mailen naar broederlijkdelen.oostende@gmail.com [Ik wil x-aantal km sponsoren.] of door een seintje naar Geert (0468 31 98 44). Het bedrag schrijft je over op de BD-rekening Mariakerke (BE05 0689 3455 1375) met de vermelding: Ik sponsor __ km.

BD Mariakerke, wij dus, brengen de stapper/jogger in contact met de sponsor. De sponsor weet wie hij sponsort, de stapper weet wie hem sponsort. Zo creëren we verbondenheid tussen mensen én betrokkenheid bij de campagne. En de jongeren in Gaza… zij varen er wel bij!

Pasen betekent normaal de afsluiting van veertig dagen Broederlijk Delen-campagne. Zo niet in Oostende-Mariakerke waar je nog kan wandelen – en zo Broederlijk Delen steunen – tot en met 24 mei.