4292 km Gaza Challenge – update

Na regen, sneeuw, hagel en een frisse noorderwind komt de komende dagen de lente er écht aan! Tijd om naar buiten te trekken en volop te genieten van het voorjaar. En soms hoef je het niet eens ver te zoeken. Gewoon wandelen rond de kerktoren(s) in Mariakerke en Raversijde én Broederlijk Delen steunen, meer moet dat niet zijn…

De wandeling brengt je ongetwijfeld ook in de kerk van St.-Franciscus. In dit infopunt word je warm gemaakt om te kiezen voor een andere levensstijl. Broederlijk Delen werkt namelijk niet alleen met partners in het zuiden, maar roept ook ons in het noorden op om onze manier van leven te veranderen. Kiezen voor duurzaamheid zorgt voor een menswaardig leven voor iedereen. Verschillende deelinitiatieven worden voorgesteld en je wordt uitgenodigd om meer verse, seizoensgebonden groenten van ‘eigen kweek’ te consumeren. Zo wordt ook de boer van bij ons er beter van. In de inkom staat ook een deelkraam opgesteld en kan je zelf kiezen wat je met ons wil delen. Neem een foto van wat je wil delen en stuur deze door naar broederlijkdelen.oostende@gmail.com!

Delen bij ons. Het kan! Door te wandelen, bijvoorbeeld, deel je ook je kilometers en solidariteit met de jongeren in Gaza. Velen vinden zich terug in dit deelinitiatief als we de kilometerteller bekijken. Zo wandelden we samen al heel wat kilometers bij elkaar. Het gaat vooruit… razendsnel vooruit! Vergeet dus zeker niet je kilometers te registreren als je wandelt!

Maar er is meer! Zo delen wij graag ook enkele prijzen met de mensen die alle wedstrijdvraagjes oplossen tijdens de wandeling. Wie de grote tocht (12 km) wandelt, komt onderweg 12 vraagjes tegen, aan het raam, in de voortuin of zelfs aan een boom! Het antwoord op de vragen vind je trouwens terug in de vier infopunten. Het antwoord noteer je op de antwoordkaarten die je achterlaat in de BD-boxen óf speel je digitaal door via de QR-code die je op de affiche vindt. En wie weet win je wel dé bon t.w.v. €300 geschonken door Vayamundo of een andere mooie prijs zoals een boekenpakket, een fles wijn of een ticket voor een concert of voorstelling.

Je kan ook een stapper of jogger sponsoren voor €1 per km.

Misschien wandel je zelf niet maar zie je het wel zitten om een stapper te sponsoren. Ook dat kan! Kies het aantal kilometer dat je wil sponsoren en stort het overeenkomstige bedrag op BE05 0689 3455 1375 van BD-Mariakerke. Vermeld je naam en je e-mailadres. Laat ons weten hoeveel je sponsort op broederlijkdelen.oostende@gmail.com en wij zorgen dat jouw kilometers gewandeld worden.

Wil je hiervoor een fiscaal attest? Ook dat kan. Vanaf €40 stort je dan best rechtstreeks op BE12 0000 0000 9292 van BD-nationaal en vermeld je: ‘De 4292 km Gaza Challenge’. Je vergeet niet ons hiervan op de hoogte te brengen. Bedankt om te delen!