4292 km Gaza Challenge – update

Onze wandelchallenge kende de afgelopen weken een vliegende start. Hiernaast zie je hoeveel kilometer we tot nu toe bijeen stapten ten voordele van de jongeren in Gaza. En met het mooie lenteweer in het vooruitzicht en de warmere temperaturen die op ons afkomen zullen er ongetwijfeld heel wat mensen hun wandelschoenen aantrekken. Reden genoeg dus om ook onze Gaza Challenge in je wandelprogramma op te nemen.

Volgens de luswandeling die je kiest kom je ook in enkele infopunten terecht. Zo vind je in het kerkje van St.-Rafaël terug hoe de boeren in Bolivia de rijke variëteit van aardappelsoorten wil bewaren. Samen met CENDA, partnerorganisatie van Broederlijk Delen, registreren ze hun lokale aardappelen zodat ze zelf eigenaar blijven. Zo blijven ze onafhankelijk van grote bedrijven. Deze info wordt dan weer gekoppeld aan onze ‘schatjes van patatjes’!

Wie wil kan deelnemen aan de wedstrijd, lost daartoe de nodige vraagjes op die je tegenkomt langsheen het parcours en stort €5 op de rekening. Je wedstrijdformulier mag in de BD-box. Vergeet in elk geval niet je kilometers te registreren… want we zijn er nog niet… in Gaza! Een vrije bijdrage gekoppeld aan je wandeling kan je storten op BE05 0689 3455 1375 van BD-Mariakerke met vermelding van ‘Gaza Challenge’.