De GAZA CHALLENGE

Een wandeling van Oostende naar Gaza

Ook in coronatijden willen we campagne voeren voor Broederlijk Delen. De maatregelen zullen ons niet toelaten om samen te komen voor de viering of het solidariteitsmaal. Geen koffie aan de Colruyt en ook de quiz zien we, voor een tweede keer op rij, geannuleerd. Maar… de werkgroep BD-Mariakerke blijft niet bij de pakken zitten en zorgt dit voorjaar voor een waardig alternatief.

Broederlijk Delen zet, naast Congo en Bolivia, dit jaar ook de situatie in Palestina in de kijker. Want ook mensenrechten liggen de organisatie nauw aan het hart. In haar strijd voor een rechtvaardige en verdraagzame wereld, ondersteunt ze partnerorganisaties die werken aan een rechtvaardige vrede tussen Israël en Palestina. Theater Day Productions is een Palestijnse organisatie die perspectief wil bieden aan jongeren die proberen een toekomst uit te bouwen in Gaza. In Kerk&Leven van vorige week werd aandacht besteed aan dit initiatief Op onze website www.pe-mariakerke.be kan je het campagnefilmpje bekijken rond de jongeren in het project.

Wandelen voor Broederlijk Delen
Onze solidariteit met deze jongeren kunnen we dit jaar tonen door mee te stappen van Oostende tot in Gaza. Een voettocht van 4292 km! De werkgroep stippelde enkele mooie wandelingen uit in Mariakerke die je samen met je (gezins)bubbel kan ondernemen. Onderweg valt er ongetwijfeld iets te beleven en zetten we de campagne van Broederlijk Delen extra in de kijker. We DELEN de kilometers en hopen zo SAMEN 4292 km bijeen te wandelen. Tot iedereen mee is… op wandeltocht!

Het initiatief loopt van halfvastenzaterdag 13 maart 2021 tot Pinksterenmaandag 24 mei 2021. De kick-off van onze campagne ‘De Gaza Challenge – 4292 km’ vindt plaats op zaterdag 13 maart om 14.00 u. aan de kerk van Sint-Franciscus. Dan stappen we op coronaveilige wijze de campagne op gang.
SAVE THE DATE! Meer info volgende week in Kerk&Leven én op de website.