Plant een boom !

Het Open Contemplatief Huis (OCH) zet gedurende de pandemie de werking van haar leerhuizen digitaal verder. Dit is een vorm van dienstbaarheid in deze moeilijke tijden. Er is zoveel interesse uit de regio en uit Vlaanderen dat we van de deelnemers regelmatig de vraag kregen en krijgen ze ons niet financieel kunnen steunen. Wij antwoorden dat wat wij doen, we graag en vrijwillig doen en de vele dankbare reacties ons wel vreugde verschaffen.

Het Zonnelied…
Maar voor diegene die toch iets wou ‘doen’ hadden we een suggestie. Het Monasterium Zonnelied, waar wij thuis zijn, heeft verschillende tuinen, zoals de grote slottuin en een kleinere tuin bij het gastenverblijf. Door stormschade diende de grote haag van de slottuin verwijderd te worden. In de vrijgekomen plaats zouden de zusters graag nieuwe bomen en struiken planten. In de voorbije jaren schonk het OCH de zusters reeds vijf acaciabomen voor de gastentuin (de Ark van het Verbond diende met hout van de acaciaboom gebouwd te worden). Ook het vijvertje van die tuin werd hersteld.

Esthetisch en ecologisch
De zusters willen zorgen voor een ecologisch en esthetisch tuinbeheer. De tuinen van het monasterium en het groen errond zijn erg waardevol. In de tuinen broeden veel zangvogels en daar waar vijvertjes zijn ook eenden! De mogelijkheid tot het geven van een steuntje voor de aankoop van bomen en struiken werd door de leden van de ruime gemeenschap van het OCH zeer positief beantwoord. Nieuwe struiken werden reeds aangeplant. Bij gespecialiseerde zaken wordt uitgekeken naar inheemse bomen die in de tuinbodems kunnen aarden.

Tuinproject
Wie ook graag het tuinproject van de zusters wil steunen, kan dit doen door een overschrijving op nummer BE87 4758 0315 8194 van de Gemeenschap der Zusters Clarissen, met vermelding Tuin gastenverblijf MZ. Je ontvangt zeker een persoonlijk antwoord en later volgt een uitnodiging om kennis te maken met het resultaat. Een geleid bezoek aan de twee tuinen door zr. Trees, de tuinverantwoordelijke, is mogelijk zodra de coronamaatregelen dit toelaten. Straks staan de kerselaars weer in bloei rond het Monasterium! Gratis te bewonderen!!!

(Namens OCH, Hubert en pr. Dirk)