Eerste Communie

Voorbereiding

Omdat de eerste communievoorbereiding nog niet kan doorgaan zoals gepland voorzien we enkele thema’s die we digitaal aanbieden. Dit project is een samenwerking van IJD en CCV, waar we dankbaar gebruik van maken !

Data

Door de huidige coronamaatregelen worden de eerste communievieringen in het Bisdom Brugge verplaatst naar het najaar. Van zodra de datum gekend is lichten wij de ouders in en worden deze ook aangepast op deze pagina.

De eerste communie in de Pastorale Eenheid vindt plaats op:

  • zaterdag 2 oktober om 14.30 uur in de kerk van O.L.V. Koningin
    voor de kinderen van de OLV College – Rozenlaan & Vermeylenschool
  • zondag 9 mei 2021 in de Sint-Franciscuskerk
    voor de kinderen van OLV College – Mariasteen
  • zaterdag 2 oktober 2021 in de Sint-Franciscuskerk
    voor de kinderen van Basisschool Stene (GO!)

Werking

In de voorbereiding naar de Eerste Communie gaan we samen met de parochie, de ouders en jullie kinderen op tocht met Jezus.  We hebben elkaar daarbij nodig, soms als gids, soms als kompas, soms als steun, … altijd als tochtgenoot en reisgezel op onze weg.  
Samen gaan we op weg om meer en meer vriend van Jezus te worden.
Daarom voorzien we op weg naar de eerste communie een werking voor de eerstecommunicant en hun gezin. Deze voorbereiding wordt gedragen door de Werkgroep Eerste Communie in samenwerking met de priesters en de leerkrachten.  
De specifieke voorbereiding bestaat uit een aantal ingroeivieringen en tochtmomenten (catechese-momenten voor het gezin) die deze vieringen voorafgaan. Zo komen we tot de kern van de eerste communie: Jezus, die ons graag ziet, komt in ons zodat we kracht krijgen om meer en meer te leven zoals Hij en om zo mee te werken aan Gods droom van de wereld.

Contact:
Wim D’huyvetters – 059 80 84 74
communie@pe-mariakerke.be

Inschrijven

Agenda voor de eerste communie