Een eerste kaarsje op de Adventskrans

Net voor het begin van de Advent verzamelden de kinderen die volgend jaar voor het eerst aan de communie deelnemen om een adventskrans te maken.  Meteen ook de start van een vernieuwd eerste communiewerkjaar.  Met een aanbod naar de eerste communicanten voor de volledige pastorale eenheid bundelen we de krachten en werken we samen met de kinderen, hun ouders en de juffen en meester van de verschillende scholen.

Op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag gingen de ouders met hun zoon of dochter, gepakt met groen, linten, kerstballetjes, aan de slag.  De blijvend groene takken, symbool van leven op aarde, de hoop op nieuw leven werden met de hulp van mama, papa of oma voorzichtig vastgeprikt.  Hun groene krans werd daarna kunstzinnig versierd met linten en andere versieringen. De vier kaarsjes, vakkundig geprepareerd door priester Dirk, mochten niet ontbreken.  Zij zorgen voor het toenemend licht gedurende de vier zondagen naar het feest van het Licht: Kerstmis. Met elk gezin was er een kort gesprekje rond Advent en Kerstmis om hen op kindermaat de bedoeling van de krans te verduidelijken.  De sfeervolle adventsmuziek op de achtergrond maakte het verwachten naar Kerstmis, de advent, compleet.

Enthousiast gingen de kinderen (en de ouders) daarna met hun adventskrans op de foto.  Hieronder zie het resultaat van hun werk.  “Zondag steken we het eerste kaarsje aan !”, was de volmondige reactie van de kinderen bij hun vertrek.