• Leestijd:2 minuten gelezen

De eerste communicanten trokken er op 6 februari, de zondag na Lichtmis, op uit op zoek naar het Lichteiland. De Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal werkte een Lichtmis – luisterwandeling uit, waar we met de eerste communiewerking maar al te graag op ingingen. 

Gepakt en gezakt, met knuffel of pop, een blinddoek en een smartphone in de rugzak trokken ze – in hun gezinsbubbel – gingen ze op stap doorheen Mariakerke, met begin- en eindpunt in de kerk van OLV Koningin.

Doorheen de wandeling waren er online-ontmoetingen met Jozef, Maria, Herodes, Hanna en Simeon.  Hun verhaal werd enthousiast beluisterd.  In hun tochtboekje vervulden de kinderen dan nog  opdrachtjes die resulteerde in woorden, die hen uiteindelijk tot de zin: “Jezus is het licht voor jou en voor mij”.

In de kerk groeide zo rond het Mariabeeld een lichteiland van kleine kaarsjes.  De eerste communicanten, de broertjes en zusjes staken een lichtje bij het eiland aan.  Ook zij willen Jezus Licht laten binnenkomen, het Licht op hun leven laten schijnen en zo ook zelf een lichtje worden.  De boodschap was bij hen alvast doorgedrongen, om in navolging Jezus, mensen graag te zien … op 1001 manieren… Zo wordt het Lichteiland stééds groter.


Omslagfoto: eigen foto