Infoavond Eerste Communie

Je dochter of zoon heeft net een belangrijke stap gezet: de overgang van de kleuterklas naar het eerste leerjaar.  Je kind verandert en als ouder kijk je vol verwachting naar de nieuwe wereld die opengaat.

Misschien wil je ook Jezus een plaats geven in deze nieuwe wereld.  Je wilt je kind Hem en Zijn manier van liefdevol leven leren kennen.  Als pastorale eenheid willen wij samen met jullie en je kind, en de leerkrachten van de school op stap gaan om na het doopsel nu de eerste communie voor te bereiden en te vieren.

Weet wel dat niemand zich vandaag verplicht hoeft te voelen in z’n keuze voor de eucharistie.  Jullie kiezen hier in  alle vrijheid voor, een keuze waar jullie best in het gezin even rustig over nadenken.  In de voorbereiding hierop zullen jullie immers als ouders actief betrokken worden.

Willen jullie samen met de kind(eren) verder ingroeien in het geloof van waaruit we op zondag samen vieren ? Zijn jullie bereid om de komende maanden verder kennis te maken met de eucharistie en de geloofsgemeenschap ?  Dan gaan we heel graag met jullie op stap komend werkjaar.

Alle info over de aanpak, data en de inschrijving voor de eerste communie krijg je op donderdag 12  oktober om 19.30 uur in de Sint-Franciscuskerk (Assisielaan).  Heb je interesse voor dit aanbod en de info-avond vul dan vóór 30 september onderstaand formulier in.