Wij worden mensen van uw droom

Zaterdag 3 oktober, een weekje na de eerste vormselviering, maakten 23 jongeren zich op om hun christen-zijn te bevestigen.

Geïnspireerd op Paulus’ raadgeving: Trek dus de oude mens met zijn gedragingen uit, bekleed u met de nieuwe mens, stonden zij klaar om gesterkt door de Geest hun taak als Christen op te nemen: meewerken aan Zijn droom van een wereld, een wereld in liefde, vrede, vreugde.

De zalving met het chrisma werd voorafgegaan door enkele sterke symbolen: zij maakten het kruisteken met het doopwater; haalden hun hand doorheen het vuur en zetten zo hun hart in vuur en vlam; ervaarden Gods doordringende aanwezigheid in de wierook en tenslotte werd de vormselkaars aangestoken aan de Paaskaars. Stuk voor stuk stapten de vormelingen daarna zelfbewust en overtuigd naar vormheer en catechist, priester Dirk, die hen zalfde met de Geest.

“Een dankbaar hart, gelukkig en blij”, met deze woorden sloot priester Dirk de viering af: stralende mensen die zelfbewust – en ondanks het uitstel door corona, de keuze maken om gevormd te worden. Jongeren die die keuze gemaakt hebben om ‘ik’ niet op de eerste plaats te zetten.

Proficiat met jullie sprong om te geloven: Indra, Vinnie, Brooklyn, Connor, Simen, Pauline, Camille, Evita, Lotte, Mads, Mikkel, Mathis, Evi, Lotte, Mauro, Cloé, Sylke, Thibo, Giselle, Stan, Victor, Amélie, Mathis.

Dank ook aan alle medewerkers en de muzikanten die de vormselvieringen ondersteunden. Een organisatie in dergelijke – vreemde – omstandigheden is niet eenvoudig. Vele handen maken licht werk … dat bleek uit het enthousiaste team die ervoor zorgt dat de kerk weer netjes klaarstond voor de volgende zondagsviering.