Jongeren De Takel op bergexpeditie naar Turijn

Twaalf jongeren maken van 4 tot 18 juli 2021 samen met begeleiders van De Takel een avontuurlijke tocht door de Alpen naar Turijn, de bakermat van Don Bosco. Met deze intense ervaring wil De Takel deze jongeren verantwoordelijkheidszin geven en hen in zichzelf doen geloven.

Begin 2021 brachten begeleiders van De Takel een aantal jongeren samen die het zagen zitten om deze wandeluitdaging aan te gaan. Ter voorbereiding werden in het voorjaar al verschillende stapdagen georganiseerd. Voor deze deelnemende jongeren is het een unieke  kans om dergelijke positieve levenservaringen op te doen.

Op 4 juli beginnen ze dan aan de eigenlijke wandeltocht van 120 km door de Alpen. Het einddoel is de stad Turijn, waar ze de verschillende plaatsen zullen bezoeken waar Don Bosco leefde en werkte. Zo zullen ze ontdekken hoe hij de grote inspiratiebron werd van een werk in de jeugdhulp als De Takel. Met deze bergexpeditie wil men jongeren hun grenzen laten verleggen zodat ze opnieuw vertrouwen en geloof krijgen in zichzelf. De bergen en natuur wekken inspiratie, bewondering, ja zelfs bezinning op en geven energie om vooruit te durven kijken. Jongeren hunkeren naar momenten van ontmoeting en vriendschap en gelegenheden waar ze kunnen ontdekken wie ze zijn.

Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen De Takel Oostende zet zich in eerste instantie in voor jongeren die het minder gemakkelijk hebben in onze samenleving. Met de vrijwillige inzet en het engagement van medewerkers willen ze de droom van deze jongeren waar maken.

Tijdens het voorbereidingstraject en de tocht zelf kunnen ze in een korte tijd veel leren over samenwerken, verantwoordelijkheid opnemen en omgaan met bijvoorbeeld tegenslag. De jongeren doen een intense levenservaring op die zelfwaarde, zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidszin bijbrengt waardoor ze beter wegwijs worden in het echte leven.

Men kan deze jongeren steunen in hun uitdaging en zo hun droom waarmaken. Je kan het project concreet steunen via https://www.donboscostichting.be/projecten/jeugdhulp-don-bosco-de-takel-op-bergexpeditie-naar-turijn

Dankzij het fonds ‘Vrienden van Don Bosco Stichting’, opgericht bij de Koning Boudewijnstichting ontvang je een fiscaal attest bij een gift vanaf €40.

Volg de bergexpeditie via Instagram: https://www.instagram.com/bergexpeditie_de_takel/