Midzomernacht – Concert van hoop

Op zondag 27 juni mogen we voor de tweede keer La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde in onze Pastorale Eenheid en in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Koningin verwelkomen. Op vrijdag 25 september 2020 bracht het ensemble ons de Vier Jaargetijden van Vivaldi. Dat was effenaf adembenemend goed!!!!! We laten hen zelf hun komend concert voorstellen:

De kortste nacht
Wildste dromen worden werkelijkheid tijdens de kortste nacht van het jaar: terug live concerten met publiek! Muziek is het bindmiddel bij uitstek van Hoop, Broederlijkheid en Vertrouwen. Om dit te bestendigen begeleiden strijkers en harp van La Chapelle Sauvage sopraan-ster Louise Kuyvenhoven in een opgewonden lofzang op de schoonheid van de natuur. Werk van Schubert, Offenbach, Massenet, Chopin, Dvorak, Grieg, Lehar, Rossini en Gershwin.

Sopraan Louise Kuyvenhoven
werd geboren te Kortrijk. Nadat ze tien jaar viool gestudeerd had begon ze haar zangopleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij Gidon Saks. Ze behaalde haar masterdiploma aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Catrin Wyn-Davies. Vervolgens werd Louise toegelaten aan de International Opera Academy waar ze ruime podiumervaring opdeed in talrijke operarollen. In 2018 werd Louise nationaal beroemd door haar solo optreden tijdens het jaarlijkse kerstconcert voor de koninklijke familie in het paleis te Brussel dat door vier verschillende tv-zenders werd uitgezonden. Louise is verbonden aan de Opera van Lyon en sinds 2017 “artist in residence” aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth onder leiding van José van Dam.

La Chapelle Sauvage
ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest en regelmatig samenwerkt met koren en internationale solisten. Hierbij steeds op zoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.

Dit concert wordt gratis aangeboden als teken van solidariteit en hoop!

Reservatie verplicht via 0493 13 83 41 of info@lachapellesauvage.be

CORONAPROOF CONCERT VOLGENS ALLE GELDENDE COVID-19 MAATREGELEN.
MAXIMAAL 80 AANWEZIGEN!