15 jaar peterschap MP – De Takel

Militaire Politie heeft takelkriebel te pakken

Een delegatie van de Militaire Politie kwam op vrijdag 5 november hun 15-jarig peterschap van de Takel vieren samen met de kinderen en de begeleiders. ’s Morgens werd het feestelijk gebeuren ingezet met een uitgebreid ontbijt in het dagcentrum. Daarna brachten de jongeren, onder escorte van de militaire politie, met de bus een bezoek aan de Dodengang in Diksmuide. Na het verorberen van een maaltijd in Kwartier Lombardsijde, namen enkele MP’s de kids mee op sleeptouw in een origineel oriëntatie-speurneuzen-overlevingsspel. Terug in de Takel was er tot slot van de dag een receptie waarbij in het officieel gedeelte teruggeblikt werd op het 15-jarig peterschap van de MP’s. Hierbij kreeg het dagcentrum, als vroeg nieuwjaarscadeau, van ‘hun peter’ ook een cheque ter waarde van €1500 overhandigd.

Majoor Koen Abts van de MP en Kristine Decroos van de Takel lichtten in hun woordje toe hoe 15 jaar geleden – op 13 oktober 2006 – middels een oorkonde een plechtige engagementsverklaring tot stand kwam tussen dagcentrum de Takel en de Militaire Politie, Detachement Echo van Lombardsijde. Sinds die dag houden enkele MP’s en begeleiders het vuur brandende!

In die 15 jaar organiseerden de MP’s organiseerden al veel toffe en onvergetelijke activiteiten zoals een driedaagse in Leopoldsburg, spectaculaire bos- en avondspelen, grensverleggende tienkampen, zandzakjes vullen en een eigen bunker bouwen, gaan kiten op het strand, het militair museum bezoeken, deelname aan de Vierdaagse van de IJzer, de basis van Koksijde verkennen, op ontdekking in een onderzeeër, een boottocht voor alle gezinnen via vrienden van de Zeemacht tijdens ‘Oostende voor Anker’,… De MP’s  volgden de Takel in hun DNA om er te zijn voor het volledige gezin van de jongeren. Zo mochten de gezinnen vele mooie, adembenemende momenten beleven.

Maar ook de ‘grote MP-bazen’ krijgen de takelkriebel te pakken en smeden mee plannen om de samenwerking – het peterschap – mee vorm te geven. Vandaag wil de Takel ook de hand laten reiken naar de jongeren die het jeugdhuis bezoeken, ook daar is er honger en nieuwsgierigheid om mee betrokken te worden in het peterschap.

Naast deze onschatbare activiteiten is er ook financiële ondersteuning. Een betere peter kon het dagcentrum niet dromen! Dankbaar is er de hoop en het vertrouwen dat de Militaire Politie en de Takel nog lang met elkaar in zee, op het land en wie weet ook in de lucht mogen gaan!

(Kristine Decroos)


Omslagfoto / foto’s: De Takel