Dat stemde hoopvol en dankbaar…

Na een onderbreking van enkele jaren startte in 2017 in onze toenmalige federatie opnieuw een missiewerking, mede onder het impuls van wijlen Liliane Baeteman (+mei 2021). We kozen als te steunen project een – net als onze werking zelf – uiterst bescheiden project: een opvangcentrum voor een tiental straatkinderen in de township Lenesia nabij Johannesburg (Zuid-Afrika).

1 juli 2018

Dit opvangcentrum is een initiatief van de Missionarissen van Afrika (Witte Paters) waarvan één van de initiatiefnemers, Mathieu Vanvlierden, een goede bekende is van pastoor Dirk, die Mathieu reeds meerdere keren in Lenesia bezocht. Om dit initiatief te ondersteunen nam onze missiewerking deel aan de Rommelmarkt en de Kerstmarkt ingericht door VOK in de Oude Veiling. Op 1 juli 2018 durfde de kleine groep het aan om een missiemaaltijd te organiseren. De 40 deelnemers proefden hoe één der meest typische Zuidafrikaanse gerechten smaakt: potjiekos, een Zuidafrikaanse stoofpot. Op het grasplein naast het Franciscusheem werd nog lang nagekeuveld. Dat stemde hoopvol en dankbaar.

30 juni 2019

Op vraag van Dominiek Dolphen uit de Stokkellaan besloten we in het werkjaar 2018-2019 een tweede missieproject te ondersteunen: onderwijs, opleiding, vormings-, vredes- & verzoeningswerk in een lokale schoolgemeenschap, een initiatief van de Salesianen van Don Bosco, in Muhazi, Rwanda. Op zondag 30 juni schoven een 80-tal fijnproevers en missievrienden aan. De maaltijd bevatte een aperitief met een Rwandese dipsaus en bananenchips, een Rwandese stoofpot en een door Daniëlle, de vrouw van Dominiek, klaargemaakt weergaloos lekker dessert van mangomousse. Samen met een reuzegift bracht dit alles 4500,00 Euro op. Dat stemde opnieuw hoopvol en dankbaar.

En toen kwam…corona

Voor het komende werkjaar 2019-2020 zou de werkgroep haar aandacht weer richten op de straatkinderen van Lenesia in Zuid-Afrika. Er was de Rommelmarkt en de Kerstmarkt. Pastoor Dirk bezocht in november 2019 opnieuw het opvangcentrum. En toen kwam… corona.

26 juni 2022

Nu mogen we de draad weer opnemen en willen we door een missiemaaltijd ons missieproject in Lenesia terug ondersteunen. Op zondag 26 juni verwachten we jullie vanaf 11.30 uur in ons Franciscusheem voor een aperitiefje, ‘potjiekos’ en dessert, maar vooral voor heel wat gezelligheid bij samen tafelen!!