Kerstkaartactie voor Bethlehem

10 december 2022 – Schrijfmarathon in de bibliotheek van Oostende, Wellingtonstraat 17
Tussen 10.00 u en 16.00 is Amnesty International (van Olijven en Dadels) present in de inkom van de bibliotheek. Je kan je naam zetten onder een of meerdere brieven voor mensen die het slachtoffer zijn van mensenrechtenschendingen. Dus, waarom de bib geen bezoekje brengen op de dag van de mensenrechten (10 december)?

Momenteel loopt er een kerstkaartactie voor Bethlehem als teken van solidariteit.
Olijven en Dadels voert mee actie. Het is de bedoeling zoveel mogelijk kerstwensen te sturen zeker nu de Israëlische bezetting en repressie het dagelijks leven voor de Palestijnse bevolking haast onmogelijk maken. Vrede is er verder weg dan ooit. De Palestijnen staan in Bethlehem zowel letterlijk als figuurlijk voor een Muur. Omdat voor hen een eenvoudige kerstkaart ontvangen allerminst vanzelfsprekend is – Israël houdt de post gewoon tegen – wordt de steunactie georganiseerd en gecoördineerd door Pax Christi  Vlaanderen. Je kan (individueel, als groep of vereniging, als school etc) bij Pax Christi gratis kerstkaarten aanvragen tot 28 november en ze moeten terugbezorgd worden tegen 9 december.
Pax Christi zorgt ervoor dat je kerstwensen terechtkomen. De kaart is een scheurkaart en bevat twee delen: het eerste deel houd je zelf, op het tweede deel schrijf je je kerstwensen en dat deel bezorg je rechtstreeks aan Pax Christi of via iemand van de werkgroep Olijven en Dadels.

Save the date: ons culinaire festijnWest eats and meetsEast op zaterdag 4 maart 2023 – prijs per persoon: € 35, inschrijven via olijvenendadels@gmail.com, overschrijving naar BE71 8939 8525 8569 op naam van Olijven en Dadels met vermelding van naam en aantal personen geldt als bevestiging, locatie: Huize Astrid, Gentstraat 6.

Nog een aanrader in bijlage: Broederlijk Delen organiseert van 18 tot 26 februari 2023 een inleefreis naar Israël-Palestina. Zie de folder voor het programma.