KLOKSLAG 20.21 – Wie ben jij dankbaar?

We dachten dat het weer voluit zou mogen dit jaar: leven, feesten, samenzijn.
Maar de sfeer sloeg om, het perspectief werd vaag en hoop voelt kwetsbaar.
In die aanhoudende onzekerheid willen we mensen uitnodigen om toch dankbaar stil te staan bij wat houvast geeft. Bij wat goed gaat en wie goed doet.

Om woorden te geven aan die dankbaarheid, stapt verb(l)ind 2021 uit en het nieuwe jaar in met 21 dankbrieven. Geen terugblik op wereldschokkende gebeurtenissen. Ook geen oplijsting van goede voornemens. Wel een ode aan het kleine waarin mensen groot zijn voor elkaar. De laatste brief die we delen – op de laatste dag van het jaar – is een dankjewel van schrijfster Marieke De Maré aan haar buurvrouw. Want dankbaarheid hoef je niet ver zoeken, je vindt ze hier en nu en om het hoekje.

De brief herinnert ons aan KLOKSLAG 20.20, op oudejaarsavond vorig jaar. Toen gaven de klokken het teken om de straat op te gaan, het glas te heffen en het nieuwe jaar te omarmen. Zo waren we – ondanks die laatste avond van het jaar alleen – toch een moment samen.

En nu is er dus KLOKSLAG 20.21. Als een orgelpunt van dank. Op 31 december klokslag 20.21 uur zullen de klokken (ook in onze Pastorale Eenheid) luiden. Als een warme uitnodiging aan mensen om stil te staan bij waar ze dankbaar voor zijn en wat hen hoopvol maakt. Zo hangt dankbaarheid hoorbaar en voelbaar in de lucht.


Bron & omslagafbeelding: Persmededeling Verblind.be