• Leestijd:2 minuten gelezen

Met enige maandjes uitstel en alle beslommeringen die dit teweeg bracht stonden op zaterdagvoormiddag 10 uitgedoste en stralende gezichtjes klaar om voor het eerst met Jezus aan tafel te gaan. Voorafgegaan door een laatste ingroeiviering begin oktober, het inoefenen van de tekstjes en de liedjes voor de viering samen met de juffen van het 2e leerjaar, waren ze er klaar voor.

De kinderen zongen het warme welkom uit naar de ouders, broers en zussen en oma’s en opa’s die bubbelsgewijs samen met hen kwamen meevieren.

In de viering stond muziek centraal: 4 muzikanten dachten het beter alleen af te kunnen en een solocarrière te starten. Toch werden ze door de grote trom teruggefloten van hun ‘solisme’. Muziek spelen doe je samen, samen vorm je een orkest, niet alleen !
Niet iedereen kan alles, en ook al kan je iets minder, elk heeft zijn talenten. Jezus roept ons in het evangelie op om er iets mee te doen en dat talent niet te verstoppen. Daar worden we als vrienden van Jezus toe opgeroepen. Jullie worden alvast op weg gezet, om dit als kersverse vriend van Jezus te doen, samen met het gezin en alle mensen die jullie graag zien. Zo kunnen jullie groeien in de talenten om er te zijn voor de andere.

En dan was het eindelijk zo ver, nadat de 10 kinderen bij het eucharistisch dankgebed rond het altaar verzameld stonden en samen het Onze Vader hadden gebeden, konden ze voor het eerst naar de communie gaan. Een moment die door elkeen als bijzonder plechtig ervaren werd.

Afsluitend zongen ze daarom hun gevoel voor dit moment uit in het lied “Superblij”. En dat was er aan te zien ! Met een applaus van de familie, juffen en directie van de school werd de viering afgesloten.

Een dikke proficiat voor deze 10 nieuwe vrienden van Jezus: Bavo, Cyara, Eve, Felix, Haley, Letitia, Luna, Malia, Olivia, Peace