• Leestijd:2 minuten gelezen

Velen van jullie hebben wellicht al een kaarsje laten branden in de kerk van O.L.V. Koningin. Een typisch rood devotielichtje of een noveenkaars met de afbeelding van Onze-Lieve-Vrouw erop.

Velen van jullie zullen dus ook al gemerkt hebben dat de offertafels al hun beste tijd gehad hebben en dat de geldblokken vaak defect waren waardoor het geld erdoor viel.

Na overleg met de kerkfabriek, het team van de Pastorale Eenheid en de kaarsenleverancier werd er beslist om uit te kijken naar nieuwe offertafels.

Sinds vrijdag prijken de nieuwe tafels in onze kerk. De nieuwe devotielichtjes zitten niet langer in een plastic omhulsel en de uitgebrande stompjes vallen gewoon door de glaasjes in een bak onderaan de offertafel. Die uitgebrande stompjes worden verzameld en gesmolten tot nieuwe kaarsjes. Zo wordt er gerecycleerd en hebben we ook minder PMD-afval. Om de lichtjes aan te steken zijn er geen druipende lonten meer, maar houten staafjes. Ook de geldblokken zijn inbraak- en diefstalveiliger.

Kortom: het zijn brandveiliger en ecologischere offertafels. Ideaal dus.

Hoe werkt het nu?
De bedoeling is dat u een devotielichtje van onder de tafel neemt en in een glaasje zet. U kan deze dan aansteken met een houten staafje of een lucifer. Daarna plaats u het aanmaakstokje terug terug in het bakje met zand steekt. 

Geef uw mening
Deze tafels staan momenteel een maand in proefopstelling. Er staan twee groottes. Na een maand wordt beslist of de tafels blijven staan in een gekozen grootte en kleur van glaasjes. 
Heeft u zelf een idee of een kleursuggestie? Wat vindt u van de nieuwe tafels? Laat het ons weten via info@pe-mariakerke.be