Samen vieren op Maria Tenhemelopneming

15 augustus 2023 begon met heel veel regen; voor het opzetten van de tent was het toch even wachten maar de vooruitzichten waren goed. Zoals aangekondigd was er 1 viering, om 10 u, in de kerk van O.-L.-Vrouw Ter Duinen. De hele gemeenschap was ruim vertegenwoordigd. Het was fijn om te zien dat onze beide priesters concelebreerden; de vele aanwezigen waren heel betrokken, wat bleek uit het gezamenlijk gebed en de samenzang. Tijdens de receptie, na de viering en onder een stralende zon, was er ruimte voor ontmoeting en één (of veel) babbel(s). De samenzang werd – zoals gewoonlijk op 15 augustus – ondersteund door de Zandkorrel. Alle 3, Mieke, Angelica en Michaël zijn ooit gestart toen ze nog jong waren in “De Muzeschuit”, onder leiding van Mia Cops zaliger. Een aantal maanden terug hebben we Michaël bedankt omdat hij 30 jaar organist is in deze kerk.

Vandaag bedankten we Mieke en Angelica, omdat ze respectievelijk al 40 en 30 jaar tweewekelijks komen zingen en musiceren. Enkele zinssneden uit de dankwoord:

“We appreciëren het heel sterk dat jullie onze vieringen al zo lang samen met Michaël komen ondersteunen en opluisteren. Door jullie muzikaliteit voelen velen zich geroepen om de kerkliederen mee te zingen, en als jullie jullie hun eigen liederen zingen, wordt er heel aandachtig geluisterd( en soms ook al eens meegezongen). Vaak kiezen jullie liederen die heel sterk aanleunen bij de viering van die zondag: Les yeux de ma mère vb. op Moederdag, het Ave Maria en andere Marialiederen tijdens de meimaand, een geactualiseerde versie van het Kyrie Eleison van Willem Vermandere in de Kerstperiode… en zo zijn er nog tal van voorbeelden. Daarom ook kozen we een tekst uit in cortenstaal, met de woorden ‘A la vida’: ‘op het leven’.”

Dank aan onze voorgangers, alle aanwezigen, alle helpers en dus ook De Zandkorrel om van deze Hoogdag een fijne dag te maken.